Zomerkamp 2017


CIRCUS

Klik hieronder op een dag om te lezen en te zien wat er gebeurt is tijdens ons circuskamp 2017!

Het circus Fata Morgana was lang actief in Ede als circus. Nadat ze hier een auditie hadden gedaan voor nieuwe circusartiesten, werd het tijd om naar een ander dorp te gaan om daar de mensen te vermaken met onze kunsten. Het circus Fata Morgana vertrok op de zaterdag vroeg naar Doetinchem. Na de final-check van Directeur Rens kwamen we erachter dat we vergeten waren vergunningen aan te vragen. Chillius de Degenslikker zal dit regelen en zo snel mogelijk regelen zodat we het circus van start konden laten gaan zonder enige stress.

Zondag zijn we begonnen met een gezellige “aandacht” (onze vorm van een kerkdienst). Dit was een leuke combinatie van een stuk verhaal, een klein spelletje en het maken van de pouchy pouch (een zakje van stof). ’s Middags zijn we hard aan de slag gegaan met het aankleden van het terrein, en niet te vergeten het bedenken van een act voor de grote avond! Er moest een planning gemaakt worden, uitnodigingen worden verstuurd, posters worden opgehangen en geoefend voor onze grootse show.

Na het avond eten hebben we alle 4 de nesten eens laten ervaren hoe het is om een eigen circus te beheren in de vorm van een groot bordspel.

Bij het circus horen natuurlijk ook circus dieren, en onze dieren stonden er erg hongerig bij deze ochtend! Onze voorraad voedsel was bijna op, en deze dieren hadden een zeer speciaal dieet. Daarom moesten we maar eens op pad om wat eten te zoeken. Dit was mooi te combineren met het verkennen van de omgeving om eventueel mensen uit te nodigen voor onze eindshow. Zo zijn we lekker de hele dag op pad geweest. ’s Avonds hebben wij een film gekeken omdat we te moe waren om nog iets actiefs te doen.

Oke alles loopt aardig soepel, maar Chillius is er nog steeds niet en we maken ons nu wel erg zorgen. Soms krijgen we hem aan de telefoon en loopt hij ergens op een station of zit hij aan tafel bij de burgemeester… Hij zou vandaag toch echt komen als het goed is. Ons circus was bijna klaar, maar deze ochtend moesten er nog wat dingen worden opgezet, zo bouwde we een grote poort, een loket, vlaggen, het podium en nog wat aankleding. ’s Middags deden we een super leuk groot soort stratego spel waarbij iedereen een heel sterk circusdier kon worden.

 

Na het avond eten was het circus wel klaar en was het tijd voor een avondje bij het vuur. En gelukkig kwam ook Chillius toen terug! Hij vertelde zijn hele verhaal en was een beetje blij dat hij er weer was, maar z’n verhaal klopte niet helemaal…

Regen, regen en daarnaast ook nog eens regen. Woensdag stond in het teken van rust. De circusartiesten hadden hard gestreden voor hun show voor aanstaande vrijdag en het kwam al eng dichtbij. De regen zorgde ervoor dat we naar een vet grootte magnifieke speelhal mochten gaan. Na de speelhal nog even het dorp in en toen terug naar het clubhuis.

Donderdagochtend was het de grote warming-up voor de generale repetitie. We deden verschillende sporten die een circusartiest het allerliefste doet. Na de generale repetitie bleek dat verschillende attributen van circusartiesten waren gestolen, dit was een ramp. In de middag was de generale repetitie, helaas moest dit gebeuren zonder de nodige attributen. Na de generale repetitie vonden we gelukkig de spullen weer terug. Toen we na het eten de vergunning, die Chillius had geregeld, gingen controleren bleek die verkeerd te zijn. De vergunning was aangevraagd door Chillius voor Circus Poeha, en Chillius was natuurlijk gevlucht. We konden gelukkig achterhalen waar Chillius met zijn handlangers waren en hebben hen neer gebutst. Na het butsten wou Chillius graag terugkomen en vertelde dat het hem speet.

Vrijdag was DE dag. De dag waar iedereen naar uitgekeken had. Circus Fata Morgana zou die avond optreden. Voordat het zover was moesten we eerst opruimen ☹, Schoonmaken☹, en wassen ☹. Gelukkig konden we het wassen leuk maken door naar een zwembad te gaan. Na het zwembad zijn de laatste zaken voor de show geregeld en stroomde de eerste gasten binnen. De gasten kregen koffie, thee, koek of een suikerspin. De show ging fantastisch, magnifiek en nog beter dan dat. De Clowns, Mimespelers, Leeuwentemmers, Goochelaars, Acrobaten en zelfs de hulpdirecteur deden het geweldig! Helaas was het hierna we het einde van het kamp.