Zomerkamp 2016


VIKINGEN

Klik hieronder op een dag om te lezen en te zien wat er gebeurt is tijdens ons vikingkamp 2016!

We kwamen aan bij een groot verlaten gebouw, hier was al jaren niemand weer geweest. We besloten om er onze basis van te maken.  Na onze nieuwe thuisplaats in te trekken hebben we de omgeving veroverd door  onze vlag te plaatsen. Het viel ons wel een beetje op dat er onrust was in het gebied, meerdere Vikingen waren bezig met het opstellen van een kamp. Wat kwamen zij hier allemaal doen ?

’s avonds gingen we op onderzoek uit en hebben we de omgeving in kaart gebracht. We hebben voorzichtig de nieuwe kampen bekeken en het aantal Vikingen geteld.

Nu we weten dat we niet alleen zijn is het handig  om ons gebied duidelijk af te zetten en onze voorraad uitrusting op orde te maken. We starten een groot bouw plan waarbij we duidelijke vlagen maken, een aantal wachtposten opzetten en onze bijlen en schilden op orde maken.  De rest van de dag houden we rust en spellen we een traditioneel Viking bordspel waarin we de zeeën veroveren.

We hebben ondertussen grote afstanden afgelegd over het land, maar nu zitten we aan de zee. Zijn wij nog wel waardig om de zee te bevaren ? We verplaatsen ons naar het strand en trotseren daar een constante zandstorm en strijden onderling voor het recht om ter zee te gaan. Gelukkig slagen we hier allemaal in en lopen we gezamenlijk de zee in. We sluiten de terug in onze basis met een film van Wickie, Raksha en Oe de Vikingen.

We zitten ondertussen een tijdje op deze mooie locatie, maar alle rijkdommen die ons door een stel oude mensen is beloofd zijn ver te zoeken. Er is naast wat vijandige Vikingen geen stad of dorp om te plunderen. Als het zo blijft dan moeten we maar terug naar waar we vandaan kwamen.

We besluiten om nog een poging te wagen aan de overkant van het water en gaan aan de slag om boten te bouwen. Maar we zijn niet alleen ! 2 andere Vikingstammen komen ook aan het water en willen gaan bouwen. We besluiten om dit samen te gaan doen, zodat we bij ze kunnen afkijken, hoe sterk zijn ze, kunnen ze goed bouwen, en hebben ze nog wat om te plunderen… Helaas bereik de boot de overkant niet maar we hebben wel veel kunnen leren over die andere stammen.

We ontvangen het nieuws dat het in een van de nabij gelegen dorpen erg onrustig is. Er zijn veel Vikingen het land in getrokken,  misschien moeten wij ook maar eens een kijkje nemen. Na en lange tocht over land en rivieren kwamen we aan bij het dichtstbijzijnde dorp. Daar hebben we rond gekeken en een aantal burgers gesproken. Soms moesten we ze ergens mee helpen maar uiteindelijk vertelde ze ons dat er hier toch echt weinig te vinden was. We vonden een mooie plek naast het dorp om een grote Viking training te starten, en hier hebben we ook goed gebruik van gemaakt.

Grote paniek ! Een van onze oudste Vikingen is verdwenen, wat moeten we nu ? We krijgen te horen dat vanmiddag we een kans krijgen om onze Viking terug te krijgen. We starten de grootste Viking training ooit bedacht om ons helemaal klaar te maken op de strijd. Richting de middag besluiten we wat eerder te vertrekken, ze kunnen we de omgeving een beetje verkennen en een goeie positie opzoeken. Als we eenmaal verstopt zitten zien we ineens een andere Viking stam aankomen, maar niet met onze Viking. We houden ons verborgen.

Even later komt er via een groot schip een van de oude Vikingen aanvaren met 3 gevangenen. We bestormen ze en ondertussen butsen we ook andere Viking stam in elkaar. Even later komt er nog een Viking stam en ook die pakken we !

Nadat iedereen uitgeput op het strand ligt komt er een verhaal vanuit de stam oudste, dat alle 3 de Viking stammen die hier nu aanwezig zijn vroeger 1 grote stam waren. We geloven er eerst niks van, maar hoe meer hij verteld en we de andere stammen bekijken hoe meer we het geloven. Na enkele bewijsstukken zijn we overtuigd, we horen allemaal samen !

 

Dit vieren we ’s avonds met een enorme grote Viking feest met veel eten !

Feest op vrijdag, alle Vikingen zijn sinds gisteren weer vriendelijk bij elkaar. En wij hebben nog een klein dingetje op te lossen in onze eigen stam… Er is een stamvrouw oud genoeg geworden dit jaar een is opzoek naar een goede bruid. Aan ons de taak om dit te gaan regelen. We gaan ’s ochtends hard aan de slag om de bruiloft voor te bereiden door een podium te bouwen, koepels en bloemen te maken. ’s Middags rusten we uit in het water om nog een laatste keer te genieten voordat we samen met de andere stammen terug gaan naar waar we vandaan komen.

’s Avonds is het zo ver, er zijn 3 mannen die strijden om de bruidegom te worden. Uiteindelijk wordt er 1 uitgekozen door de bruid en vieren we een bruiloftsfeest.