Informatie over de welpen

Binnen de scoutinggroep Pieter Maritz zijn er meerdere speltakken aanwezig. Dit zijn leeftijdsgebonden groepen welke allemaal een eigen naam hebben. De welpen zijn bij ons de jongste speltak met de leeftijd van 7 tot 11 jaar. Onze groep bestaat uit 28 tot 32 welpen die elke zaterdagmiddag bijeen komen. Dit noemen wij de opkomst.

De opkomst begint meestal rond 13:45. Om 14:00 openen we met alle speltakken van de Pieter Maritz de opkomst. Als de opkomst geopend is gaat elke speltak zijn eigen programma uitvoeren. Een opkomst is meestal om 16:00 á 16:15 weer afgelopen.

Het spel van scouting wordt bij de welpen gespeeld in het thema van het rimboe boek. (Jungle book) Een aantal van onze opkomsten zijn gebaseerd op dit verhaal en ook een aantal van onze omgangsvormen. Daarnaast hebben alle leiding een eigen “Junglenaam” welke door de welpen gebruikt wordt.

Een korte samenvatting van het jungleverhaal

Mowgli dwaalt af in de Jungle en Shere Khan de tijger wil hem opeten. Mowgli wordt gered door Moeder Wolf, Raksha. Zij neemt Mowgli  aan als een van haar eigen kinderen. Mowgli groeit op tussen de dieren van de jungle, maar de horde, de verzameling wolven, onder de leiding van Akela is niet zo blij met een mens tussen de dieren. In de raad willen ze besluiten dat Mowgli moet worden weggejaagd maar de beer Baloe en de panter Bagheera komen voor hem op. Akela besluit dan dat Mowgli mag blijven en ze denkt dat Mowgli later de wolven wel eens zou kunnen gaan helpen.
Hierna volgen vele avonturen van Mowgli en zijn dierenvrienden in de jungle…

Omdat het rimboe verhaal zo’n ontzettend gaaf verhaal is doen we veel in het Jungle thema.

Extra informatie

Er is op deze website nog meer handige informatie te vinden. Denk bijvoorbeeld aan het uniform wat we dragen, en hoe dit precies in elkaar zit. Als dit allemaal erg interessant klinkt, is de pagina over hoe je lid kan worden natuurlijk ook erg handig. Voor u uw kind aan scouting toevertrouwt is het natuurlijk ook goed om te weten wie er allemaal rondlopen. Daarom is er ook een pagina over de leiding die iedere zaterdag de opkomst leidt, en bijvoorbeeld wat ze graag eten.