Klik hieronder op een dag om te lezen en te zien wat er gebeurt is tijdens ons ridder kamp 2015!

Alle manschappen uit het koninkrijk van koning Karel zijn bij elkaar gekomen en staan klaar voor vertrek. Ze worden door de koning hoogst persoonlijk op pad gestuurd om de missie uit te voeren: Het bevoorraden van het koninkrijk. Ze krijgen wat spullen mee om de eerste dagen door te komen en daarna moeten ze voor zich zelf zorgen.

Ook krijgen ze een grote kaart mee waar misschien nog wat informatie van is te halen.

Eenmaal aangekomen in het land komen ze de oude burcht tegen die tientallen jaren geleden gebruikt is voor een soort gelijke missie. Het ziet er verlaten uit en het is een puinhoop. Hier kunnen we toch zeker niet de tijd in zitten. Als goede ridders en buitenlui die we zijn, knappen we de hele burcht in een middag zoveel mogelijk op en maken we plaats voor ons materiaal.

‘s avonds maken we een groot plan van aanpak, hoe gaan we in de komende tijd de missie van de koning volbrengen en waar moet dit allemaal gebeuren. Doormiddel van een aantal ridder spellen onder leiding van kapitein Piek ontdekken we de omgeving.

Zoka2015 - Zaterdag

Zoka2015 - Zaterdag
Zoka2015 - Zaterdag

We zijn deze dag rustig begonnen, na een stukje bijbelverhaal over de barmhartige ridder was het tijd om een leuk knutsel stukje te maken voor een welp met wie je nog niet zo vaak gespeeld had. Zo waren we allemaal ook een beetje aardig voor elkaar.

Ook hebben we een kaart geschreven voor de vaders, moeders en andere familie die nog thuis in het kasteel zaten. Om wat van ons te laten horen.

‘s Middags was het tijd voor grote toernooi oefeningen, we zijn nu wel in de burcht en deze ziet er weer best oké uit. Maar zijn we nog wel voorbereid als er iets moet gebeuren ? Zijn we nog wel een beetje ridder waardig ? Om dit te testen waren er een aantal spellen voorbereid waarmee de nesten tegen elkaar konden strijden om zo het beste nest van de middag te worden. Dit ging van ring steken tot boog schieten en van samenwerking naar coördinatie opdrachten.

Na een goed toernooi kwam de eind strijd, een potje sokworstelen in een grote cirkel. Elk nest mocht elke keer één strijder de ring in sturen om te winnen van de andere. Tijdens dit spel werden we gestoord door 2 rare figuren. Dit bleken narren van de koning te zijn, die waren onze kant op gestuurd om nog wat voor ons te zorgen. Ze waren een beetje bang voor de verhalen die zich hier rond deden en waarom daarom extra voorzichtig geweest om hier te komen. Fijn voor ons, een beetje vermaak, en ze konden ook gelijk voor ons koken!

Een goede maaltijd was dan ook zeer welkom. Na deze maaltijd hebben een bordspel gedaan, er was een groot land te verdelen maar dan moest je er wel eerst langs gaan om dit te kopen. En zo konden in meerdere rondes de landstukken worden opgekocht en konden er ook nog kastelen op gebouwd worden. Wel moesten ze uitkijken voor de zwarte ridder want die kon je land zo aanvallen!

Tijd om te slapen.

 

20150712_151913 Poort 18 20 24

Toen we wakker werden wisten we al een beetje wat er ging gebeuren. We hadden zaterdag besproken wat een beetje het plan was en we moeten nog wat gebied verkennen. Met de grote kaart erbij besloten we eropuit te gaan om de onbekende plekken te ontdekken en te kijken waar we al onze materialen voor de koning vandaan konden halen.

Door regen en wind zijn onze ridders deze dag lekker op pad geweest. Deze verhalen worden bewaart voorbij het kampvuur.

Toen alle ridders weer terug kwam van de lange en natte tocht werden ze beloond met een grote stapel pannenkoeken. Daarna werden we beloond met een leuke ridderfilm en mochten we lekker lang slapen.

 

20150713_114729 36

46 20150714_094643 20150714_164908

Er staat een zwarte hand op de poort! Wie heeft de wacht gehouden ? Hoe zijn ze zo dichtbij gekomen ? Er staat er ook 1 op onze vlag! Waar zijn onze spullen gebleven waar we zo hard voor hebben gewerkt ?

Er zijn niet zoveel opties meer over, we hebben nog een handje vol met goudstukken en onze voorraden zijn verdwenen. Misschien is er in het dichtstbijzijnde dorp nog iets te regelen. We besluiten op ons paard te springen en een poging te wagen. Door middel van super goed te handelen met wat lokale handelaren krijgen we het voor elkaar om weer wat spullen te krijgen. Misschien wel genoeg om de koning blij mee te maken. Met het resterende geld mogen de ridders nog wat uitgeven aan dingen die ze zelf willen hebben.

Zo kwamen we, na geluncht te hebben bij een groot kasteel, weer aan bij onze burcht en hadden we nog tijd over om samen een spel te spelen voordat de rust begon.

Nadat iedereen lekker rust had gehad en z’n buik had volgegeten brak er ruzie uit tussen de leiding, er waren allemaal spullen verdwenen en iedereen werd overal van beschuldigd. Er MOET iemand zijn die ons saboteert, maar wie ? Nadat er spullen kapot werden gegooid gingen de leiding allemaal chagrijnig een andere kant op. Alleen de knecht van de koning die bleef over met alle ridders… Wat moesten ze doen… De waarheid zoeken uiteraard, zoals de knecht had geleerd in het kasteel. De ridders gingen in kleine groepjes op pad om de leiding te bevragen en zo te kijken welk verhaal klopt met de feiten. Zo kwamen we er bijvoorbeeld achter dat het goud van Iek was gestolen door zijn maatje en dat de ander z’n spullen gewoon kwijt was geraakt. Maar wie nou alles saboteert dat wisten we nog niet precies.

Nadat we Iek hadden veilig gesteld was er een plan gemaakt, we gaan allemaal doen alsof we gaan slapen. En als we dan heel stil zijn sluipen we het gebouw uit en gaan we onderzoeken wat de andere leiding aan het uitvoeren is. Zo kwamen we er achter dat Mor de zwarte hand was!

We stopten haar in onze schandpaal en bekogelde haar met yoghurt en vla totdat ze alles vertelde. Zo kwam we er achter dat ze ons de hele week al saboteert en ons morgen zou aanvallen met haar bende.

Dit kunnen we uiteraard niet laten gebeuren. We bedachten een ander plan en lieten haar pas gaan als ze er mee akkoord ging. En zo na een lange sessie “overtuigen” kwam ze eindelijk vrij.

Tijd voor een goede nachtrust.

 

54

55 (4) 20150715_203840

Het plan is nu als volgt, vanavond om 19:00 kom jij, de zwarte hand, samen met je “bende” ons aanvallen. Je zorgt ervoor dat je precies zo loopt als wij aangeven zodat ze allemaal in onze val lopen.

We stuurde haar weg en gingen ons voorbereiden.

‘s ochtends moest er eerst getraind worden met een groot kaartjes spel waarbij je een steeds hogere rang in het legel van de koning kon krijgen.

‘s middags moesten we met z’n alle een grote val maken. Zo kwamen er bunkers om te bespieden, vallende takken om een paar bende ledden uit te schakelen en een groot vang net waar ze allemaal onder zouden komen.

Dit verliep allemaal helemaal volgens plan en we konden de gehele bende te pakken nemen! Na een grote buts partij hebben we ze allemaal in de schandpaal gestopt totdat ze zoveel spijt kregen voor hun daden dat we ze wel los moesten laten.

Daarna was het tijd om met z’n alle feest te vieren rond het kampvuur, de bende was opgerold en de materialen waren veilig en op weg naar de koning gestuurd.

64 68 70 79 85 87

 

‘s ochtends hebben we rap al onze spullen ingepakt en wat dingetjes voorbereid voor de ouderavond en zijn we te paard vertrokken naar het zwembad waar we de hele dag lekker gespeeld hebben.

Na onze laatste ridder maaltijd liep het al snel vol met ouders, en kon iedereen weer veilig terug naar zijn thuisland.

 

94 101 102